L’Oracle parla

Només un 1% dels veïns saben que ERC i ICV-EUiA estan al govern de Badalona i la meitat de la població reclama un canvi de partit en el govern local

He estat llegint aquests dies les diferents enquestes electorals que ja comencen a brollar com un oracle que ens anuncia del futur del nostre Ajuntament. El partit més matiner a fer-nos arribar les seves càbales futuristes va ser ICV-EUIA. La segona la d’ERC, a part d’escamotejar-nos qui puja i qui baixa, cosa que ens reserva per una segona “entrega” ens aporta una informació que considero francament més important i rellevant que la simple enumeració de cadires per grup.

Qui puja i qui baixa.

Sembla pel que diuen les enquestes que el PSC baixaria substancialment de 12 regidors que te ara a 9 futuribles. ICV_EUIA passaria de 5 a 7 regidors i CIU que te 3 n’obtindria 5. PP i ERC baixarien un cadascun.

Personalment no em crec aquests resultats. Lògicament si algun baixa considerablement altres han de recollir les cadires que queden buides, encara que això no signifiqui que han obtingut major suport electoral. I no penso que ICV o CiU augmentin el nombre de vots.
No he vist reflectit a l’estudi quants ciutadans optaran per no anar a votar. Són dades molt importants que, malauradament, ningú les te en compte.
D’altra banda les enquestes, fetes a primers d’any en un cas i l’any passat en el segon no reflecteixen la totalitat d’opcions polítiques que es presenten a les properes eleccions municipals.

Dades rellevants i dignes d’estudi.
L’enquesta d’ERC , la part publicada, deixa de manifest la desafecció entre polítics i ciutadans.
Per mi ha estat molt rellevant la pregunta als ciutadans de “Qui governa a Badalona”.
Que només un 0,9% sàpiga que a Badalona governa un tripartit compost per PSC-ICV_EUIA-ERC, és un símptoma clar de què o els ciutadans passen absolutament de les coses de la ciutat i de l’ajuntament o simplement el govern municipal sols te interès a posar-se en contacte amb els ciutadans cada quatre anys prescindint-ne la resta del temps.

En aquesta situació el partit més beneficiat seria IC-EUIA. En la pràctica –segons l’enquesta- no hi ha gaire gent que conegui que està governant la ciutat, per la qual cosa si els votants d’esquerra s’empipen amb qui governa –el 66,2% pensen que és el PSC en solitari- molts d’aquests vots caurien al seu sac. Com a mínim curiós. Són al govern –com ERC- però ningú ho sap. Per tant no sofreixen el desgast. Potser ha estat una estrategia de govern passar desapercebut. Potser, realment, la seva presència governamental no ha servit per marcar el perfil de projecte per la ciutat. Potser, dit de forma més col•loquial no han pintat res i per tant ningú els reconeix com partit de govern. En qualsevol cas trist.
El candidat Sagués és el millor valorat, però alhora el més desconegut. Normal sols el valoren aquells que el coneixen que segur que són els més afins.

Tothom coincideix que el PSC hauria de passar a l’oposició. Més del 50% així ho declaren. I més de la meitat consideren que hauríem de canviar d’alcaldessa.

Que l’alcaldessa sigui la més coneguda no hauria de se cap sorpresa. Més bé al contrari, ho fora si no ho sigues després de 30 anys al govern municipal. A sobre amb mala nota és la penúltima darrera del llargarut representant del partit de l’extrema dreta Garcia Albiol.

Pel que respecta a la pujada estratosfèrica de CiU, espero per la seva salut psíquica que se l’agafin com una broma dels amics d’IC i que agafin aire.

En conclusió.
Si l’enquesta definitiva, la dels dia 27 no imposa canvis en la composició del nostre Ajuntament amb noves forces polítiques que tinguin la capacitat de decidir, molt em temo que el futur govern de la ciutat amb davallada i tot del PSC continuarà sent el mateix dels darrer vuit anys amb el PSC i la imperceptible crossa d’ICV .

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s