la hipocresia de la sopa de lletres

ICV-EUiA edita un full informatiu que diu “ni diners, ni cessió gratuïta de terrenys públics per a locals de culte religiós”

”El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa ha editat 26.000 còpies d’un full informatiu que diu “ni diners, ni cessió gratuïta de terrenys públics per a locals de culte religiós”. Les octavetes s’han començat a repartir aquesta setmana pels carrers de 10 barris de la ciutat.

Els veïns de Montigalà, Puigfred, la Colina, el Fondo Sistrells, Sant Crist, Lloreda, la Pau, Sistrells, la Salut i Sant Joan de Llefià són els que rebran aquests fulls on s’hi llegeix el posicionament dels ecosocialistes sobre la polèmica provocada pel grup popular de l’Ajuntament sobre la construcció d’una mesquita.

El full pretén explicar les conviccions polítiques de la coalició que assegura reconèixer i defensar la llibertat de culte, tot i que alhora aposten per la separació total entre els governs i les diferents religions.

ICV insisteix que mai han votat ni votaran a “favor de finançar amb diners o terrenys públics a qualsevol confessió religiosa”.

La coalició ICV-EUiA vol recordar que en el ple de juliol d’aquest any el que es va aprovar va ser, recollint els dres constitucionals, una reserva d’equipament per al culte religiós i que això no vol dir, en cap cas, la cessió gratuïta de terrenys o de diners públics. “

Noticia de Vilaweb

PLE MUNICIPAL

EL DIMARTS 25 DE JULIOL, SESSIÓ ORDINÀRIA

El Ple de l’Ajuntament de Badalona celebrarà aquest proper dimarts, 25 de juliol, a les 18 hores, una sessió ordinària amb el següent ordre del dia::

APROVACIÓ PROVISIONAL DEL PLA ESPECIAL DE REDISTRIBUCIÓ D’EQUIPAMENTS A QUATRE ÀMBITS DE LA CIUTAT

Àmbit D. Carrer Sant Jeroni de la Murtra, a l’entorn del Parc de Montigalà

* Àmbit: Afecten les porcions de parcel.les que fan façana amb el carrer de Sant Jeroni de la Murtra, en el tram entre el pont de l’avinguda de la Comunitat Europea i el pont de l’autopista B-20 i els terrenys que van a trobar-se amb el parc de Montigalà i el carrer de la Ciència.
* Actuació. Com dèiem, inicialment la proposta passava per definir dos emplaçaments per centres de culte de diverses comunitats que viuen a Badalona. Durant la tramitació s’ha valorat més adient concentrar en una sola localització el tipus d’equipament religiós en aquesta àrea de Montigalà.
* Resultat. La parcel.la resultant amb la nova proposta és de 1.200 m2, superfície que prové d’una part de 400 m2 d’equipament que es trasllada de l’àmbit de Floridablanca (espai no esgotat en aquell àmbit), i la resta de superfície prové de l’ajustament entre límits d’equipaments i la zona verda del Parc de Montigalà (800 m2), un cop definida la urbanització real. Així, queda definida una zona d’equipament de tipus cultural religiós (clau 7b- religiós) amb 1.200 m2 de superfície, amb un sostre màxim de 1.000 m2.

El dictamen s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC i el regidor no adscrit, Francesc Fernández. Els grup municipal del PP ha votat en contra i CiU s’ha abstingut.

IC-EUiA va votar a favor.

Per veure els documents del ple municipal cliqueu a:

Aprovacions
Ordre del dia

…………………………………..

Portem mesos buscant un lloc on ubicar algun centre pel culte musulman. En un principi s’havia aprovat la ubicació en dos llocs un a Llefia i altre a Montigala però al final ha estat a aquest darrer lloc on a anat a parar la modificació d’usos. Era de preveure que LLefia, feu tradicional del vot al PSC -com va poder comprovar-se al mitin de montilla al pabelló de Llefia- no acceptaria aquesta recalificació. Com així ha estat. Veure àmbit C

El que no resulta creïble és aquesta campanya que enceta IC-EUiA dient “yo no he sido”. És simplement pueril.

Si són al govern – o encara que estiguessin a l’oposició – i accepten que un indret vagi destinat a lloc d’oració pel col·lectiu d’immigrants musulmans, com van fer-ho al ple de juliol, doncs s’han d’assumir les decisions presses de forma valenta i no voler explicar ara als Ciutadans “una d’indis”. Que ja som grandets!

Un equip de govern ha de governar i assumir les seves decisions. Si són o no errònies ho decidiran desprès el ciutadans a les urnes el proper maig.

Naturalment és per aquest motiu –les eleccions- pel que IC-EUiA treu ara aquesta octaveta tan ximple.

Ara el que han de fer és convencer el veïns de Montigala de que la seva decisió és la correcta i el per què i deixar de justificar-se.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s