El Port i el Gorg al Ple Municipal

Miquel Piqueres, membre de Ciutadans pel Canvi de Badalona m’ha enviat un correu amb la nota de la seva intervenció al Ple Municipal del passat dia 28 de febrer.

Aquesta intervenció –em comenta- volia reflectir els punts d’acord a què havien arribat en l’acte-debat que Badalona + va celebrar el dilluns dia 27 a l´espai “la llotja” al c/ Eduard Maristany, s/n. i en el que van participar un important nombre de ciutadans interessats en el punt de debat del dia. Entre ells es trobaven membres de CpC i militants del PSC i d’altres formacions polítiques.

L’ordre del dia incloïa:

1. BADALONA,EL PORT I ELS SEUS PESCADORS

2. EL BARRI DEL GORG, UN ABOCADOR A DEL OBERT

3. ELS VEÏNS DE BADALONA, PERQUÈ PAGUEN UN PEATGE PER PASSAR PER UN CARRER

Sra. Alcaldessa, Regidores

i regidors Badalonines i badalonins.

Avui hem toca fer de portaveu de la plataforma BADALONA+ i per tant els llegiré les conclusions a que hem arribat.

De les reunions mantingudes amb usuaris del port , gent de mar, confraria de pescadors, Associació de veïns del Gorg , i veïns del front marítim, presentem a aquest consistori les següents consideracions i conclusions, de manera molt simplificada .

PORT ESPORTIU I PEATGE DEL CARRER EDUARD MARISTANY

Vostès varen prometre e Badalona una dàrsena pesquera de 7000 m2. i 111 amarres, amb una llotja i zones de treballs, complements junt amb una escola de vela.

Quasi 9 anys després cap instal·lació d’aquestes esta feta, i segons vostès necessiten un nou estudi, això vol dir , al port gairebé no hi ha barques de pesca ni de moment en volen venir; vostès saben que els pescadors que estan al port han d’anar a Arenys ó a Barcelona a repostar gas-oil quan tenim un dipòsit de 3000 ó 4000 litres ple de gas-oil, però que no es pot vendre .

Nosaltres proposem :

Immediata posta en marxa de les infrastructures bàsiques que facin operatiu aquest port pels pescadors de la ciutat, i que sigui un referent pel Barcelonès Nord.

No senten que a aquestes alçades es plantegi una mini llotja de 180.000 € (30.000.000-Ptas.) la meitat del que val un pis a Badalona Vostès volen transformar una dàrsena pesquera en una zona més d’amarres per us esportiu.

Per constatar especulació només cal veure que un amarradura que valia el 2002 de 12000 a 15000 €, ara en val 60.000 € com a mínim , això es especular.

Per tant compleixin els seus compromisos amb la ciutat i abandonin la línia absolutista que porta la Gerència actual del port.

Constatem problemes de planificació i construcció del propi port, contrastat pels propis usuaris de dit port que pateixen avaries i desperfectes.

Problemes de mobilitat, que vostès deuen solucionar, entre ells el vergonyós import de 0,5€, per la utilització del carrer Eduard Maristany, com sempre aquests problemes estan provocats per la seva falta de planificació.

Sobre aquest tema no suaria de parlar ni 5 minuts més, només amb una mica de seny tindríem una solució de compromís fins que en tinguéssim una solució millor ó definitiva.

BARRI DEL GORG

En el punt tres del catàleg del port que vostès van publicar l’any 1998, en el punt tres parlaven del barri del gorg, Marina Badalona amb la seva falta de planificació i gestió, ha afavorit l’ocupació il·legal de cases i fabriques desocupades, per no haver accelerat l’enderroc complert de les mateixes, el barri del gorg té un problema greu de seguretat.

Estan permeten que utilitzin parcel·les completes com abocadors a cel obert.

Per tant el Gorg també té un problema de neteja i salubritat.

Proposem un estudi i execució urgent d’un pla especial de neteja de la zona en especial solars que presenten un aspecte lamentable, i així dignificar la zona.

Dotar urgentment dels serveis que resten als nous habitatges ja edificats acabant els exteriors i vials així com la façana que dona a mar

Acabar amb les ocupacions il·legals, tot i que som conscients que vostès ja tenen una sentencia en contra.

L’adequació d’un vial que permeti passar pel carrer Eduard Maristany per anar fins Sant Adrià de Besòs sense passar pel carrer Indústria, perquè això representa donar una volta de 6,3 Km. per anar al mateix lloc.

Una conclusió ultima seria que tenim potser l’ultima oportunitat per lligar tota la ciutat amb el port i amb el mar, “HEM D´EVITAR QUE EL PORT SIA DE UNS POCS”.

Molt agraïts per la seva atenció.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s