Xerrada amb el Carles Muntané

L’altre dia vaig tenir l’ocasió de saludar i xerrar una mica amb Carles Muntané, que com ja sabeu és el responsable de Ciutadans pel Canvi a Badalona. Va estar realment una conversa agradable, i tot s’ha de dir didàctica. Em va explicar moltes de les reivindicacions que fan els de CpC als responsables polítics del nostre Ajuntament. Si tot el que diu i afirma és veritat, o encara que tan sols sigui la meitat, tenim els badalonins un greu problema. Però voldria centrar-me en un assumpte que per ell era realment paradigmàtic per que demostra molt a les clares el tipus de polítics que ens governen des de la implantació de la democràcia. Curiosament són els mateixos, Maite Arqué, E.Tortajada, M.Rodriguez, F.Casquete (que no és regidor, però manar…. mana) F.L.Guardiola, J.Duran i la seva companya Roser Castillo, (ambdós regidors)…….. Porten alguns 30 anys al govern. Per Deu que algun els tregui! Per higiene democràtica això és intolerable. Però, si recordeu l’inefable Joe Rigoli, ells diuen: “Yo, sigo”.

Be, em comentava com deia abans, que aquests governants no paren de donar-li la raó quan va dir –li va costar l’expulsió del PSC- que als Partit, al PSC, no hi havia llibertat d’expressió i que “el govern s’excusa constantment dient que no té diners per fer les coses “

Curiosament, em deia que al final les veritats surten a la llum del dia encara que les vulguin amagar o ofegar amb desqualificacions al “missatger”. Les declaracions que en el seu dia feia l’ ex-director del teatre Zorrilla de Badalona, Andreu Solsona, que va haver de dimitir del seu càrrec acusant l’Ajuntament, tants als medis escrits com a la radio municipal de veure qüestionada la seva llibertat d’ expressió per l’equip de govern, li han acabat de donar la raó.

L’Andreu Solsona va dir coses com que els governants tenen un “tic” autoritari i que no compleix les promeses electoral fetes a la ciutadania.

· Que va patir el menyspreu de «persones de molt càrrec i poc nivell»

· “No vull ser més còmplice d’un projecte en què no crec”,

· «no voler ser còmplice de pràctiques que per a mi no són democràtiques»

· i es lamenta de «veure com es malmet la meva ciutat».”

En definitiva, que el govern local treballa, tan sols, de cara a la galeria tal com deia en Muntané.

Li pregunto pel que diu a la bitàcola de Ciutadans pel Canvi sobre que tenen decidit presentar-se a les eleccions municipal i em confirma que, efectivament ja ho tenen decidit i que aviat CpC de Badalona començarà a organitzar el seu equip executiu, per començar a treballar per donar-se a conèixer a la ciutadania com alternativa de govern a la nostra ciutat.

Ho teniu difícil – li dic. I hem contesta que res és fàcil, però que l’empresa s’ho val: Tornar a la ciutat de Badalona la dignitat de sentir-se valorada i estimada pels seus governants.

“Ahí queda eso”

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s