LA PLATAFORMA D’HABITATGE JA NO DEMANEN EL 900 PISOS SORTEJATS

Es comprensible que un grup de ciutadans, joves, encapçalin una plataforma que demana que es compleixi el que ha estat considerat per molts com un autèntic frau a la ciutadania, prop de 6000 badalonins que vam posar les seves il·lusions en la promesa del nostre Govern municipal.

És natural, d’altra banda, que el govern municipal vulgui utilitzar les demandes d’aquesta plataforma per millorar la seva imatge davant la ciutadania donant-los una mica de peixet. Estic convençut de què els donaran una quants pisos i maquillaran les dades per tal de poder dir que “han complert el seu compromís”. Temps al temps.

He seguit l’evolució d’aquesta gent i , francament tinc sospites, de que al darrera hi ha algú amb la sana intenció de donar per finiquitat el vergonyós escàndol d’un sorteig multitudinari convertit en una solemne enganyifa.

Us mostraré perquè ho crec això.

Llegiu la preparació de la intervenció al ple per part dels membres de la plataforma.

” Sra. alcaldessa, srs. regidors:

Com ja saben, els afectats pel Pla Municipal d’Habitatge ens hem agrupat en torn a una plataforma per reclamar el seu compliment. Recordaran que en el Ple de novembre vam intervenir per explicar la nostra reivindicació i vostè, sra. alcaldessa, ens va estendre la mà per dialogar, cosa que, evidentment, vam acceptar.

A mitjan desembre ens vam reunir amb vostè, el sr. López Guardiola, el sr. Quim Padrós, i una advocada de l’àrea d’Urbanisme. Va ser una primera presa de contacte que, malgrat constatar importants diferències en les postures defensades per cada part, la plataforma va considerar positiva perquè vam creure veure una intenció sincera d’arribar a acords.

De fet, vam acordar formar una comissió de seguiment del procés d’adjudicació dels habitatges, tornar a posar al dia el llistat dels preadjudicataris determinat pel sorteig celebrat el juny del 2002, i fer les gestions necessàries per congelar els comptes habitatge que caduquen properament i per evitar les sancions als titulars dels que han caducat ja.

Fins i tot vostè, sra. alcaldessa, va mostrar-se disposada a garantir un habitatge a tothom qui va contestar la carta que van enviar l’any 2004 en què preguntaven si el continuaven esperant -a tothom que, evidentment,compleixi els requisits per accedir-hi-, a fer alguna promoció nova i a reservar un percentatge de les ja programades per a la gent del llistat. En definitiva, que va ser un primer contacte molt esperançador per als que portem quatre anys esperant un habitatge que abans de l’entrevista vèiem pràcticament perdut.

Ens vam emplaçar per a una nova trobada a mitjan gener, en què ens havien de fer una proposta del nombre d’habitatges que l’Ajuntament pot assumir. El 13 de gener la vam sol·licitar formalment, adreçant-nos a la secretària de l’alcaldessa. Una setmana després, com que no havíem rebut resposta, vam tornar a adreçar-nos-hi, i ens va contestar que estaven buscant una data adient.

El cas és que divendres passat, com que continuàvem sense tenir notícies, vam decidir assistir al Ple i convocar una concentració a la plaça de la Vila per expressar el nostre malestar pel que interpretàvem com una manca d’interès per resoldre aquest conflicte el més ràpidament possible.

Vam enviar un comunicat als mitjans de comunicació i dilluns al matí ens van entrevistar a RCB i a Ràdio Pomar, després d’haver fet el tràmit per intervenir avui en el Ple. Curiosament, al migdia ens van trucar de l’Ajuntament per concertar una entrevista amb el sr. Quim Padrós, que vam fixar per dilluns vinent al matí. Posteriorment, el mateix sr. Padrós em va aclarir que ja s’estava preparant aquesta reunió i que igualment pensaven convocar-nos de forma imminent.

Però no s’acaba aquí, perquè aquest migdia ens ha trucat la secretària de l’alcaldessa per concertar una trobada amb ella per a aquesta mateixa setmana. És a dir, que hem passat de no tenir notícies de ningú del govern municipal durant més d’un mes, a concedir-nos dues entrevistes en el termini d’un dia. Al final hem acordat mantenir l’entrevista amb el sr. Padrós de dilluns i deixar oberta la possibilitat de tornar a reunir-nos amb vostè, sra. alcaldessa, si és necessari.

Potser ha estat una pura casualitat, però la nostra sensació és que si no haguéssim fet públic el nostre malestar, encara estaríem esperant que algú de l’Ajuntament es posés en contacte amb nosaltres.

Esperem sincerament que després de la trobada de dilluns puguem anunciar que hem arribat a un acord i que, per tant, no ens calgui convocar més concentracions ni tornar a prendre la paraula al Ple. Creiem que la nostra reivindicació és justa i assumible per aquest Ajuntament. Ni tan sols demanem ja la construcció dels prop de 900 pisos anunciats en el seu dia. Hem fet números, molt per sobre perquè no disposem de la llista de preadjudicataris i, per tant, no podem saber quanta gent exactament continua esperant, però sabem que, si es manté l’índex de renúncia que es donava fa més d’un any, amb 600 habitatges hi hauria més que suficient per tancar aquest conflicte.

De debò, estem cansats i força emprenyats, i no ens ve gens de gust allargar aquesta història ni un segon més del necessari, així que, si us plau, demanem que les bones intencions que ens van expressar en la reunió del desembre esdevinguin compromisos ferms. Moltes gràcies per la seva atenció “

Que us sembla aquesta Plataforma?

 1. Estan teledirigits per IC que voldria aconseguir alguns habitatges pels seus i intentar contrarestar les fortes critiques internes dels seus. Estar en el govern en aquesta situació no deu ser ben rebut entre les bases.
 2. Ho estan pel PSC que donant quatre pisos i molta publicitat intentarà convèncer als 6000 que van sol·licitar els habitatges que s’ha complit amb els compromisos. Tot sense haver construït ni la meitat de l’oferta.
 3. O estem davant d’un grupet d’afectats que tan sols vol aprofitar-se de la situació i deixar la resta de adjudicataris “tirats”.

Necessitem una política seriosa respecte del habitatge. Necessitem gent que respecti als ciutadans de Badalona i necessitem gent que no sigui còmplice de la burla.

Anuncios

8 comentarios en “

 1. Oh! Ets tot un Sherlock Holmes! Quina suspicàcia. Quina capacitat deductiva. Quina argumentació tan sòlida per acusar a tota la gent que s’aglutina al voltant de la plataforma d’estar darrera de qui, o de què, per pur interès personal o partidista. Abans d’escriure en aquests termes o alçar el dit acusatori contra algú o alguns, que a més dona la casualitat que ja estan prou fotuts i desesperats perquè vinguis tu a tocar el que no sona, informa’t bé. Comprova sobre el terreny, presentat a una assemblea, pregunta als teus veïns, tingues una mica de responsabilitat i de respecte.Un afectat (que per increïble que et sembli, NO te cap carnet polític)

 2. Oh! Ets tot un Sherlock Holmes! Quina suspicàcia. Quina capacitat deductiva. Quina argumentació tan sòlida per acusar a tota la gent que s’aglutina al voltant de la plataforma d’estar darrera de qui, o de què, per pur interès personal o partidista. Abans d’escriure en aquests termes o alçar el dit acusatori contra algú o alguns, que a més dona la casualitat que ja estan prou fotuts i desesperats perquè vinguis tu a tocar el que no sona, informa’t bé. Comprova sobre el terreny, presentat a una assemblea, pregunta als teus veïns, tingues una mica de responsabilitat i de respecte.Un afectat (que per increïble que et sembli, NO te cap carnet polític)

 3. Em sembla bastant vergonyós que t’atreveixis a escriure en aquests termes. Amb les teves paraules demostres que no tens ni idea de la finalitat de la plataforma, ja t’ho explico jo (no m’agrada la ignorància): la plataforma s’ha creat per aconseguir els pisos promesos i defensar una política d’habitatge digna a Badalona, si el número s’ha reduït és perquè alguns dels possibles adjudicataris del sorteig ja han adquirit un pis de promoció privada i no poden optar, per aixó baixa la xifra demandada. T’aconsello una cosa, abans de parlar informa’t.Un altre afectat.

 4. Me parece indignante que puedan opinar así conciudanos de Badalona, parece mentira que sepan algo sobre la problematica de la vivienda en nuestra ciudad. Seguramente sea esta persona la que si pertenece a algun partido politico y tenga diferentes intereses que los de la plataforma, porque su unico interés es perjudicarla y no ayudar a los ciudadanos que han tenido que sufrir la burla indiscriminada del ayuntamiento. Da igual que partido estaba, está y estará en elayuntamiento, lo que no da igual es que se burlen de los ciudadanos que de buena fe han votado durante todos estos años.La intención de la plataforma es hacer cumplir las promesas del ayuntamiento, si al intentar hablar y negociar con ellos, lo primero que dicen es que hay que ser comprensibles con la situacion urbanistica de la ciudad, ellos tambien tienen que entender la situacion de la juventud de Badalona. Si la plataforma comprende que no puede construir tantos pisos como prometieron, ellos pueden comprender que la plataforma ceda un poco en la cuestion de nº de pisos a reclamar.Me gustaria saber quien eres en realidad y porque este afan de intentar boicotear a la plataforma.SEguro que eres una de esas personas que compro y especulo con los pisos de segunda mano durante todos estos años de subida espectacular.Los adjudicatarios son desde el momento que el ayuntamiento adjudica y por ahora solo existen unos 160, cuando se prometio la adjudicacion de unos 900 pisos. No sé si sabes el resto de adjudicatarios lo serán cuando el ayuntamiento lo desee. O sea que los que segun tu son los adjudicatarios tirados son personas que aun no saben si lo serán y que dependen totalmente de la decision del ayuntamiento. Para cualquier duda dirijase a la plataforma que le aclararan el porque de sus peticiones y le mostraran el grupito de afectados que son.

 5. Apreciado ciudadan@En primer lugar te invito a pasarte por la FAVB para que compruebes in-situ las supuestas actividades irregulares contra la ciudad de nuestra Plataforma. Seguramente tu no seras ninguno de los afectados del polemico Pla de Habitatge por lo que tendremos el gusto de infomarte debidamente sobre el tema. Antes de opinar a la ligera sobre algo se debe tener un minimo de informacion sobre ese tema. Tu tendras la suerte de obtenerla de primera mano. Por otra parte puedes venir con tu carnet politico bien alto aunque seas una marioneta teledirigida por nuestro Ajuntament para lanzar excrementos sobre nuestra Plataforma. Los que la formamos somos gente democratica que no tenemos ningun tipo de intolerancia, abiertos al dialogo. En ese punto creo que tu punto de vista hasta puede ser importante. Si con tanta voluntad y firmeza consideras que los 900 pisos deben ser construidos para que la ciudadania de Badalona no sea estafada, creo que con tu carnet politico en el pecho podrias dirigirte a los responsables de nuestro Ajuntament que te manipulan para exponerles tu conviccion. Te invito a que des la cara en la proxima Asamblea de la Plataforma. Ya sabes donde nos reunimos. FAVB C/ Torrent d’en Valls 6.Una cosa mas. A los que te manipulan para que intoxiques a la opinion publica de nuestra ciudad , tan solo transmiteles que lejos de minar nuestra moral nos hacen mas fuertes porque aumentan nuestra union haciendonos mas fuertes en nuestra reivindicacion.Quedamos a la espera de tu visita.

 6. Hola ‘Anacleto, agente secreto’, el meu nom és Benjamín Recacha, i sóc un dels impulsors d’aquest ‘muntatge polític’ que, en un exercici sublim de cinisme, vam batejar com a Plataforma d’Afectats pel Pla Municipal d’Habitatge. No sé en què estaríem pensant…Ironies a part, crec que tens un greu problema, nano. A nosaltres ja ens agradaria poder continuar reclamant els 900 pisos i obligar a l’Ajuntament a construir-los. Si tinguéssim un suport social de milers de persones disposades a sortir al carrer a fer-se escoltar no ens baixaríem del burro i ja hauríem organitzat més d’una manifestació. Però la realitat és la que és i som els què som.Tan de bo que en lloc de ser 100 famílies en fóssim 500, a la plataforma. T’asseguro que hem fet moltes coses per intentar contactar amb la màxima gent possible en la nostra mateixa situació: rodes de premsa, comunicats als mitjans (afortunadament la premsa ens està donant força suport), penjades de cartells pel carrer, intervencions al Ple, etc. Però com t’ha comentat ja algun company meu, hi ha molta gent que ja ha renunciat a l’habitatge que li havien promès, cansada d’esperar, i cada cop quedem menys ‘afortunats’ del sorteig del 2002 confiant encara que aconseguirem allò que ens pertany.Aquest és l’únic motiu pel qual jo no reclament els 900 pisos, perquè, lamentablement, som molts menys els que continuem reclamant.Amic, et pregaria que recapacitessis i rectifiquessis el teu escrit. No tinc cap inconvenient a quedar amb tu per explicar-te el que vulguis respecte a les nostres reivindicacions. Ens fa molt mal llegir barbaritats com les que, refugiat en l’anonimat, algú com tu pot escriure. És molt indignant, fa molta ràbia, perquè no et pots imaginar les hores que estic dedicant a aquest tema, les trucades telefòniques, les converses que he hagut de mantenir amb gent (polítics) que em fa venir arcades per la seva capacitat de dir mentides i de jugar amb els sentiments i les il·lusions de les persones sense que els tremoli ni un múscul… en definitiva, perquè no hem emprès aquest camí per gust, sino per defensar els nostres drets.És molt fàcil parlar sense saber res, i molt trist.Una salutació.afectadosviviendabdn@hotmail.com

 7. Tras leer tus indignates, insultantes y patéticos comentarios, te diré, “inteligente”ciudadano de Badalona que no tienes ni la más remota idea de nuestros intereses, q van mucho más allá de una insignificante campaña política repleta de engaños y mentiras por los diferentes partidos. Deberías saber la importancia de lo que reclamamos, que como aparece en la constitución, es el derecho a una vivenda digna, una vivenda que se nos prometio, una ilusión que nos crearon esos políticos con ansias de triunfo, una mentira que se convirtió en nuestra oportunidad de emancipación llena de esperanza y alegría y que a día de hoy, te aseguro que se ha convertido en una pesadilla para todos y cada uno de nosotros (los que a día de hoy formamos parte de la plataforma).Como bien apuntas y creo que es lo único cierto que has mencionado, esto ha sido una estafa y nosotros somos victimas de est, con lo cual me parecen ilógicas las palabras que nos dedicas. Te puedo asegurar que llevo meses arrepintiendome de haber participado en aquel engañoso sorteo, ojalá y nunca me hubiera tocado un número bajo. Si yo pienso así, y tengo muchas posibilidades, por mi número, de ser adjudicataria de una vivienda, imagino como se siente los que se ven mucho más lejos de ello. 4 años de nuestra vida , y lo que nos queda, viviendo de una mentira. 4 años perdidos y con un encarecimiento de los pisos de 25 millones de pesetas. Muchos han pagado el doble que en el 2002 por un piso gracias a nuestros políticos, el 100 x 100. No se si entiendes de números , pero eso es muchísimo dinero.Pero sabes que, creo que ya te he dedicado demasiadas palabras, demasiadas palabras para alguien que por su forma de pensar dice mucho de él o ella como persona, para alguien que se esconde tras un anónimo para decir semejantes barbaridades, para alguien que ni siquiera merece nueatra atención porque es un ignorante sin escrúpulos, para alguien que puede llegar a pensar que la plataforma enmascara otros fines, para alguien que sabe hacer daño y que lo ha conseguido, alguien sin sentimientos, alguien que podría haber formado de esta estafa viendo la importancia que le da a un tema tan serio.Después de todo, está claro que esos es lo que buscabas, llenarnos de rabia e indignación, pues lo has conseguido. Pero , solo digo una cosa, ya que has sido tan valiente con tus palabras, da la cara , pon nombre y apellidos a esa opinión, yo lo hago, porque no tengo nada que esconder, soy Maribel Casado, para más informacion en la plataforma de afectados pr el plan de vivienda 2000-2003

 8. Tengo una fantasía sobre lo que hiciste el último fin de semana: El del Ayuntamiento que te ha pagado por escribir esas palabras te ha invitado a un crucero por las Maldivas para ti y tu familia. Pregunta: ¿Quién cree que ésto es verdad? Respuesta correcta: No tiene ninguna importancia. Moraleja: ¿Has visto qué fácil es escribir sobre algo? ¿Y qué poca importancia tienen tus palabras inventadas? Cuando vuelvas de las Maldivas y bajes al mundo real quedamos y hablamos sobre la verdad de nuestra situación como afectados por el Plan de Vivienda de Badalona. Por cierto, quedamos en tu casa que ya habrás pagado, porque yo estoy viviendo debajo de un puente.Firmado: una afectada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s