PLATAFORMA + i el Dret de Reunió

M’havien invitat a assistir-hi i no em vaig saber estar de presentar-me a l’acte.

Tenia curiositat. Per conèixer més d’aprop aquesta proposta ciutadana.

Vaig anar d’hora. I vaig poder parlar amb alguns dels assistents. A les 8:30 aproximadament va començar l’acte amb un ple d’assistència i tenint en compte que no havia cadires – tothom dempeus- possiblement hi haurien 230 persones (en un càlcul aproximat)

Hi havia una gran representació del mon empresarial, presidents d’associacions de veïns i de comerciants i representants del mon cultural i d’algun partit polític PP i CIU. Absència dels representats del Govern municipal.

Va fer la presentació el president de la Federació d’Empresaris de Badalona Joaquim Padrós, que va introduir el tema com una necessitat de la ciutat d’incrementar el seu impuls i iniciativa. La tercera ciutat de Catalunya per nombre d’habitants no te la consideració com a tal. Fortes inversions, com el túnel de la Conreria, estan aparcades, no som seu de cap Departament de la Generalitat o d’altres institucions públiques o privades. Això degut al feble to dels governs que han hagut a la nostra ciutat .

Va prendre la paraula en Carles Muntane, coordinador de Ciutadans pel Canvi a Badalona, associació especialment crítica envers els seus socis al parlament de Catalunya. Va començar l’exposició recordant que una de les persones que figuraven com a organitzadors de la plataforma no havia pogut ser present per pressions del partit en què milita. Va dir que volia una ciutat per viure i on els seus fills poguessin tenir la seva llar i no anar-se’n fora per poder comprar un habitatge.

Va ser crític sobre l’estat actual de la ciutat i de l’impuls que necessita per no ser una ciutat mediocre.

Va donar la paraula al Joan Walter, vicepresident de la FEB que va fer una descripció dels objectius de la plataforma que posteriorment varen ser llegits i demanar la participació de tots els presents i que fessin extensiva aquesta proposta a d’altres ciutadans que vulguin treballar per la ciutat.

Va ser en aquest moment en què va mostrar un video on mostrava les contradiccions de la ciutat: “la part bona i la part dolenta”. Encara que reflectia situacions extremes va quedar clar el que es proposaven comunicar: Que s’estaven generant dues ciutats, antagòniques, que si no es treballa ara i de valent, podria generar greus problemes al futur de Badalona.

El següent a parlar va ser el Miguel Jurado, Miquel Jurado, vicepresident de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona que va incidir novament en els problemes que pateix la nostra ciutat i la poca predisposició del govern municipal a solucionar-los.

Va deixar palès que la plataforma + és constitueix sols com un moviment ciutadà i que no té pretensions de ser un nou Partit.

Va tancar l’acte en Joan Walter per donar les gràcies i recordar que properament se’ls invitaria a participar en una sessió de debat sobre el port de la ciutat.

L’Ajuntament es va fer present, malgrat tot, en dues formes: amb una gran exhibició de grua municipal amunt i avall i amb una sorprenent presència de la Guardia Urbana que pretenia identificar als assistents a l’acte, perquè era il·legal. Imagineu la sorpresa. Feia 30 anys que no veia una situació com aquesta. I llavors eren els “grisos” de la Dictadura. Suposo que el responsable polític que els va enviar, el Eduard Tortajada, no coneix ni la constitució ni que el dret de reunió és un dret fonamental. Aquesta acció va ser una cacicada, que diu molt del tarannà dels nostres governants.

Crec que hauria de ser cessat immediatament. Però com ell és el que mana a l’Ajuntament, doncs : “va a ser que no”

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s